Voor al onze apparaten geldt dat zij voorzien kunnen worden van een route. Je kan deze route bij ons aanleveren zodat wij ze er voor jou kunnen opzetten. Uiteraard kan je dit ook zelf doen. Belangrijk is dat het altijd een .GPX bestand is. Anders kunnen wij helaas de route niet voor jou inladen.

eTrex 10

De eTrex 10 is voorzien van een wereldwijde basiskaart. Op deze basiskaart zijn enkel land grenzen en hoofdsteden opgenomen. Verder zijn er geen details opgenomen op de kaart zoals rivieren, wegen of fiets- of looppaden. Wel is het mogelijk om zelf een wandel- of fietsroute in het apparaat te zetten. Dit kan eenvoudig via het programma 'basecamp' of door zelf de route te lopen en steeds een 'waypoint' te plaatsen.

De eTrex 10 is zeer geschikt voor het partijen met (grote) groepen. Doordat er niet veel poespas bij komt kijken, is het voor iedereen makkelijk om het apparaat te bedienen. Ook voor kinderfeestje is de eTrex 10 een leuk apparaat. Zet een speurtocht uit en laat deelnemers zoeken met behulp van de eTrex 10.

eTrex 20

Wil je een wandeling maken of een tocht fietsen waarin het fijn is om wat van de omgeving op de kaart te zien? Dan is de eTrex 20 wat voor jou. De eTrex 20 heeft, in tegenstelling tot de eTrex 10 een kleurenscherm en er zijn meerdere details opgenomen in de kaart. Ook de eTrex 20 heeft een wereldwijde basiskaart. Daarnaast is de eTrex 20 ook nog uitbreidbaar met een kaart van een bepaalde omgeving om zo alle paden en wegen te vinden. Kaarten kunnen wij eenvoudig voor jou op het apparaat zetten. Geef hiervoor aan welke kaart je erop wilt hebben bij je bestelling.

Voor mensen die een tijd lang weggaan in de natuur is de eTrex 20 dus erg fijn. Mede door de gedetailleerde kaart kan je snel bepalen waar je bent en waar je precies naar toe wilt.

Dakota 10

Dit GPS apparaat is waterbestendig en daarom zeer geschikt voor nautische doeleinden. Uiteraard kan je er ook prima mee op pad gaan in de natuur. De Dakota 10 is, anders dan de eTrex 10 en 20, voorzien van een touchscherm. Verder heeft de Dakota 10 ook een kleurenscherm en is de GPS voorzien van een wereldwijde basiskaart. De kaart van de Dakota 10 is minder gedetailleerd en biedt minder details dan de eTrex 20.

Het gebruik van de Dakota 10 raden wij aan voor ervaren gebruikers die doelgericht een GPS systeem nodig hebben.

Conclusie

Loop je enkel een bestaande route met een groep of in je eentje? Dan is de eTrex 10 waarschijnlijk waar jij naar zoekt. 

Ga je de natuur in zonder een voorbedacht plan of route? De eTrex 20 kan jou daarbij goed helpen door zijn uitgebreidere kaart en mogelijkheid tot inladen van gedetailleerde kaarten. 

Je hebt al ervaring met GPS-apparaten en kan hier goed mee omgaan? Wellicht is de Dakota 10 voor jou dan interessant.